
Sommaren är här och så är även den första skörden av mina favoritprodukten från moder jord - rabarber. Vi har några stora plantor på mors bakgård och några ännu större utanför storebroders dörr. Jag blev rätt så entusiastisk i mitt plockande så på lördag förmiddag hade vi ca. sju plastpåsar fullpackade med rensad rabarber i köket och funderade vad vi skulle göra av allt. Rabarberpaj och -kräm hör till storfavoriterna, men en påse rensad rabarber räcker till ett årslager av de två slutprodukterna.

Så hela veckoslutet gick till att, med mors Saft-Maja, koka saft i stora mängder. Och efter ett veckoslut av kokande finns det en hel del rabarbersaft. Vi räknade det till ungefär 10 liter som dessutom skall spedas ut med 2/3 vatten. Därför har vi varit lite givmilda med utdelningen av den varan. Tar den slut så kan man, som sagt, laga mera om någon vecka.

Borde man experimentera med att göra rabarbervin?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad tycker du?